Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Μια νέα διεθνής συνεργασία περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος!

Το σχολείο μας αυτές τις μέρες έκανε αίτηση συμμετοχής σε ένα νέο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν πρωτοπόρα σχολεία της χώρας σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων (που σχεδιάζει και συντονίζει το Πρόγραμμα), το Ανεξάρτητο Γερμανικό Ινστιτούτο για Περιβαλλοντικά Θέματα και το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Γερμανίας.




Το Πρόγραμμα ονομάζεται «ΑΝΟΙXΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ», εν συντομία όμως το αποκαλούμε Αthens Εco Schools.

Σκοπός του είναι μέσα από δρασεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης (π.χ. ανακύκλωση υλικών, εξοικονόμιση ηλεκτρικής ενέργειας και πετρελαίου-φυσικού αερίου, ορθολογική διαχείριση φυσικών πόρων κτλ.) να μειώσουμε το οικολογικό αποτύπωμα του σχολείου κατά 5% τουλάχιστον μέσα σε μια διετία.

Αποδεχόμαστε την πρόκληση και...συνεχίζουμε από εκεί που αφήσαμε τις περυσινές μας εργασίες για την Αειφορία, αλλά και τη φετινή πρωτοβουλία μας για οργανωμένη Ανακύκλωση στο σχολείο.

Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε και το σύνδεσμο στο site του προγράμματος στη λίστα με τις χρήσιμες ιστοσελίδες.

Σύντομα θα ενημερώσουμε για την επίσημη έναρξη των δράσεών μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου