Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Η δεύτερη μέρα μας στην Αρκαδία

Τη δεύτερη και τελευταία μέρα μας στην Αρκαδική φύση, αφήσαμε - με βαριά καρδιά είναι η αλήθεια - πίσω μας το παραμυθένιο Δασικό Χωριό στα Άνω Δολιανά για να γνωρίσουμε την άλλη όψη της ορεινής Αρκαδίας, τα μαγευτικά χωριά γύρω από το Μαίναλο.


Η πρώτη μας στάση έγινε στο πρωτότυπο και μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Υδροκίνησης που βρίσκεται στη γραφική και ιστορική κωμόπολη Δημητσάνα, στην δυτική άκρη της Αρκαδίας.




Εκεί ξεναγηθήκαμε στους διαφορετικούς χώρους του που περιελάμβαναν αποκατεστημένους νερόμυλους, μπαρουτόμυλους, βυρσοδεψείο κ.α.




Επόμενος προοορισμός ήταν η ειδυλλιακή Βυτίνα στην οποία ξεκουραστήκαμε για ένα δίωρο απολαμβάνοντας θαυμάσιο φαγητό και τον υπέροχο ήλιο της ανοιξιάτικης ορεινής Αρκαδίας 


Για το τέλος είχαμε αφήσει μια έκπληξη. Αφού είχαμε γνωρίσει τα μυστικά της ορεινής Αρκαδίας στην επιφάνεια μέχρι και ψηλά στα βουνά, κάναμε μια επίσκεψη στα έγκατα της αρκαδικής γης. Το σπήλαιο στο χωριό Κάψια μας εντυπωσίασε και μας προκάλεσε δέος με το σταλαγμιτικό του διάκοσμο.



Κατά τις 17.00 πήραμε - δυστυχώς - το σύντομο δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα και λίγο μετά το νύχρωμα φτάσαμε στη βάση μας. Μια υπέροχη εκδρομή της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είχε μόλις ολοκληρωθεί και μας είχε ήδη μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου