Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Συμμετέχουμε στη Μαθητική Διαβούλευση για το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ``Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία`` 2023-24

 

Το σχολείο μας συμμετείχε με επιτυχία και φέτος στη Μαθητική Διαβούλευση και στην Εορτή Λήξης για το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία” 2023-24. Μάλιστα οι μαθητές και μαθήτριές μας είχαν μαζί τους και τα φιλοξενούμενα παιδιά Erasmus+ του ισπανικού σχολείου Colegio de La Presentación της πόλης Μπάθα, τα οποία επεξεργάστηκαν στα ισπανικά τα θέματα της Διαβούλευσης, εξέφρασαν στην ολομέλεια τις προτάσεις τους στα ισπανικά και χειροκροτήθηκαν από τους δεκάδες μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Αθήνας. Ήταν η πρώτη φορά που σχολείο του εξωτερικού συμμετείχε στη βραβευμένη εκπαιδευτική βιωματική δράση “Μαθητική Διαβούλευση”, την οποία συντονίζουν και οργανώνουν εκπαιδευτικοί του σχολείου μας σε συνεργασία με την ομάδα της Τεχνόπολης. Φέτος, μάλιστα, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί είχαν την τιμή να δεχτούν την επίσκεψη του Δημάρχου Αθηναίων κ. Δούκα, ο οποίος συνομίλησε με τα παιδιά της Διαβούλευσης και άκουσε με προσοχή τις ιδέες τους για μια βιώσιμη πόλη. 

Στο τέλος, οι δεκάδες μαθητές Λυκείων που βρέθηκαν στην Τεχνόπολη ψήφισαν τις καλύτερες προτάσεις που προέκυψαν από τη Διαβούλευση για τα θέματα “Δημοκρατία – Τέχνη” και “Δημοκρατία- Ελευθερία Λόγου” μιας και η Διαβούλευση συνέπεσε με τους εορτασμούς για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Ευχαριστούμε πολύ την καταπληκτική ομάδα της Τεχνόπολης που συντονίζει το πρόγραμμα @kids4thecity, την εμπνευστή και “ψυχή” του προγράμματος κ. Πόπη Διαμαντάκου, την κ. Μαρία Φλώρου, διευθύντρια του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, τον κ. Παναγιώτη Κουνούδη, την κ. Λένκα Κανέλλια και την κ. Έλλη Γουργουρίνη για μια ακόμη πετυχημένη χρονιά @kids4thecity

Παρακολουθείστε τις δραστηριότητες των μαθητών του σχολείου μας στη σελίδα μας στο instagram:

και στο κανάλι μας στο YouTube  https://www.youtube.com/@53rdlyceumofathens4
 


 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου